Well-re hajt a HB Reavis

A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat bejelentette, hogy három kereskedelmi projektje számára WELL minősítést kíván szerezni az International WELL Building Institute™ (IWBI™) minősítőn és annak WELL Building Standard™ (WELL) rendszerén keresztül. Ez az első olyan épületminősítő rendszer, amely az épített környezet révén szeretné javítani az emberek egészségét és jóllétét.

Az IWBI által regisztrált WELL egy teljesítményalapú rendszer. Méri, minősíti és figyeli az épített környezet azon jellemzőit, amelyek hatással vannak az emberi egészségre és jóllétre a következő tényezők tükrében: levegő, víz, táplálkozás, fény, erőnlét, komfort és tudat. A WELL olyan orvosi kutatásokon alapul, amelyek feltárják az összefüggéseket az épületek ‒ ahol időnk több mint 90%-át töltjük ‒ és a nekünk, az épületek használóinak egészségét és jóllétét befolyásoló hatások között.

HB Reavis

„Az épületek jelentősen befolyásolják az emberek életminőségét, jóllétét és egészségét. Különösen ma, amikor komoly harc folyik a tehetségekért, elengedhetetlen, hogy a cégek olyan munkahelyeket biztosítsanak, amelyek hozzájárulnak munkatársaik jó közérzetéhez és produktivitásához” ‒ mondta Peter Ceresnik, a HB Reavis bérbeadási csoportjának igazgatója.

Az épületminősítési programba a következő projektek kerültek be:

  • A pozsonyi Twin City Towerépületét WELL Core & Shell (szerkezetkész) minősítésre jelölték
    • A pozsonyi Twin City C épületében található HB Reavis irodát New and Existing Interiors (új és meglévő belső terek) minősítésre jelölték
    • A prágai Vinohradska utcai irodaházatWELL Core & Shell (szerkezetkész) minősítésre jelölték

Megépülésüket követően a három projekt az IWBI-től kaphatja meg a WELL minősítést, egy alapos vizsgálat és a végső értékelés alapján. Ezt a Green Business Certification Inc. (GBCI), a WELL külső minősítő testülete végzi, biztosítva, hogy valóban minden teljesítményre vonatkozó WELL-előírásnak megfelelnek. A HB Reavis jövőbeni varsói és budapesti irodafejlesztéseinél is tervezi a minősítés megszerzését, így a Váci úti irodafolyosón található Agora Budapest projekt esetében is.

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.