A Váci 1-be költözött a Mastercard

2017 januárjától egy prémium minőségű műemléki épület, a Váci 1 ad otthont a Mastercard magyarországi központjának. A Mastercard választása nem is lehetett volna találóbb, ami az építészeti kapcsolódást és az épület pénzügyi örökségét illeti.

A Váci 1 az UNESCO Világörökségi listáján szereplő épület, amelyet 1911 és 1915 között emeltek azzal a céllal, hogy az első magyarországi bank, a Pesti Hazai Első Takarékpénztára székházaként szolgáljon, de 2005 és 2015 között a Budapesti Értéktőzsdének is otthont adott.

Ahogy Kovács Attila MRICS, az ingatlanfejlesztő Horizon Development ügyvezető partnere rámutatott: “a neoklasszicista, történelmi falak, márványoszlopok, ólomüveg ablakok, és a gazdag, ornamentikus díszítettség mind erőt, stabilitást és pénzügyi biztonságot sugallnak. A korhűen felújított épület építészeti örökségén túl a bérlői döntésnél fontos szerepet játszott annak belvárosi elhelyezkedése, és 21. századi fenntarthatósági kritériumok szerint kialakított modern terei is.”

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója így összegezte a döntést: „A Váci 1-ben kiválasztásakor a központi elhelyezkedés kulcsfontosságú volt számunkra, de fontos mérlegelési szempont volt az is, hogy kollégáinknak tágas munkakörnyezetet tudjunk biztosítani az új irodában.”

Az ügyfelet a bérleti tárgyalások során a Cushman & Wakefield képviselte, az épület tulajdonosa pedig a GLL Real Estate Partners. A Váci 1 teljes egészében a DVM group által tervezett és kivitelezett projekt.

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.