Új hotel nyílt Budapesten az Eurostars-hálózatban

Új, 101 szobás szállodát nyitott Budapesten az Eurostars Hotel Company, a spanyol Group Hotusa szállodai divíziója, a létesítmény 14,75 millió euró értékű beruházással valósult meg – közölte a cégcsoport.

A hetedik kerületben található Exe Danube Budapest a csoport második szállodája Magyarországon az ötödik kerületi Eurostars Budapest Center mellett. Az új hotel tulajdonosa egy pénzügyi befektető, üzemeltetője a Grupo Hotusa. Ezzel tovább javul a főváros vendéglátást segítő infrastruktúrája.

Az Exe Danube Budapest okos szobafelügyeleti rendszerrel működik, a rendszer vezérli a fűtést és légkondicionálást, valamint az elektromos berendezéseket, világítást is a szobákban úgy, hogy a vendégeknek még a szobakártyát sem kell használniuk.

Ha az idegenforgalom eddigi növekedése tovább folytatódik, a két meglévő hotel mellett a további beruházások lehetőségét is megvizsgálják Magyarországon – mondta Amancio López Seijas, a Grupo Hotusa elnöke a közlemény szerint.

Az új szállodával az Eurostars Hotel Company már 167 hotellel rendelkezik. 2016-ban 23 új szállodát adott át, 12 hotelt Spanyolországban, további 11-et külföldön: a budapesti mellett Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában, Panamában, Kolumbiában, Marokkóban, Mexikóban és Csehországban nyitott szállodákat.

A cégcsoport árbevétele az utolsó lezárt gazdálkodási évében, 2015-ben 955 millió euró volt, 4500 dolgozót foglalkoztatnak.

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.