A Soroksári úton építkezik a Skanska

Alighogy a Váci úton befejezte a Nordic Light irodaházat a Skanska, máris új komplexum építésére összpontosít, ezúttal a Soroskári úton.
Bár a kihelyezett mini tájékoztató tábla nem sokat árul el a Soroksári út belvároshoz közeli szakaszán, hamarosan intenzívebb szakaszhoz közelít a Skanska újabb irodaházának kivitelezése. Az építési gödörben elkészül az új irodakomplexum, a MillPark alapja, s az első félév végére várhatóan látszódni fognak az épület kontúrjai is.
A FŐNÖKÖK MOST EZT OLVASSÁK
Mindezt közvetve megerősítette a portfolio.hu is, amely szerint a Skanska bejelentette, hogy 32 millió eurót (kb. 10 milliárd forint) fektet legújabb budapesti irodafejlesztésébe, a Soroksári úti Mill Park első ütemébe. Az új, 7 emeletes épület 18 400 négyzetméteren kínál majd bérelhető területet, melynek mintegy 45 százalékára a Skanska már előbérleti szerződéssel rendelkezik.
millpark-irodahaz-skanska-1
A fejlesztő tervei szerint a teljes irodakomplexum két épülettel, több mint 36 000 négyzetméter bérterülettel és LEED Gold minősítéssel rendelkezik majd. Az építkezés már zajlik, az első ütem átadása 2018 harmadik negyedévében várható.
A Skanskának ezen túl is vannak tervei az irodapiacon. Régóta dédelgeti például a Scandinavian Gardens nevű projektjét, amit az M5-ös autópálya bevezető szakaszának eleje és a Könyves Kálmán körút találkozásánál szeretne felhúzni. A terep nem ismeretlen számára, hiszen a telekkel szemközt már évek óta működik a Népliget Center irodaház, amit szintén a svéd vállalat épített.
Print Friendly

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.