Sikeresen zárult a Wing kötvénykibocsátási programja

Összesen 40 millió euró névértékű nyilvános kötvénykibocsátási programot indított tavaly nyáron a Wing, az ingatlanfejlesztő vállalat négy ütemben az összes kötvényt értékesítette intézményi befektetőknek – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint a Wingholding 2019/I elnevezésű papírok futamideje 3 év, a fix kamatozású kötvények 4 százalékos hozamot fizetnek. A kötvényprogram szervező-forgalmazója az OTP Bank Nyrt. volt.

Ilyen lesz a Magyar Telekom székháza

A bevont forrásokat a Wing folyamatban lévő ingatlanberuházásai megvalósítására, valamint új projektek elindítására fordítja.

Ez volt az első alkalom, hogy a Wing megjelent a tőkepiacokon, az eredménnyel pedig elégedettek, mert a befektetők pozitívan reagáltak – idézi a közlemény Noah Steinberget, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatóját. Hangsúlyozta: az ingatlanpiacon újnak számító kezdeményezés mindenkinek előnyös, a vállalatnak jó forráslehetőséget jelent a projektek finanszírozására, a befektetőknek pedig vonzó hozamot nyújt a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben.

A Wing jelenlegi fejlesztései közé tartozik a dél-budai Duna-parton található Ericsson K+F Központ, az Ibis Styles Budapest Airport Hotel, valamint a Magyar Telekom számára épített székház. Ezzel továbbra is jelentős tényező a kiadó budapesti irodák piacán.

A vállalat a futó projektjei mellett számos ingatlanfejlesztés előkészítésén dolgozik és készen áll új fejlesztések megvalósítására, amelyekre a jelenlegi bővülő ingatlanpiac és a pozitív gazdasági környezet lehetőséget kínál – közölték.

 

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.