Sikeres évet zárt a CPI

Egy év alatt 15%-kal emelkedett a CPI Hungary teljes ingatlan porfóliójának bérbeadottsága. Idén pedig anyacége nemzetközi akvizíciójának köszönhetően jelentősen növeli ingatlan állományát.

A CPI Hungary 2016-ban összesen több mint 60.000 négyzetméternyi területre kötött megállapodást, a teljes portfólióra vetítve, többek között 40.000 négyzetméternyi irodaterületre, 11.000 négyzetméterre a retail portfólióban, illetve a logisztikai szegmensben, az Airport City Parkban a BT S-projekttel csaknem 9.000 négyzetméterrel növelték a kiadottságot.

cpi

A CPI Hungary több mint 5 millió eurót fordított tavaly felújítási programjaira.

A CPI egyik legfontosabb projektje volt tavaly a budapesti Váci úti irodafolyosón elhelyezkedő Balance Office Parkban lévő Balance Building teljes körű felújításának befejezése. A felújítási programnak köszönhetően, az év elején szinte üresen álló épület egy év alatt elérte a 90 százalékos kiadottságot. A CPI Humán Innovációs Programját is először ebben az épületben vezették be.

Ugyancsak tavaly kezdődött meg a szintén a Balance Office Parkban található Balance LOFT épület teljes körű felújítása, modern, loft típusú irodaházzá való átalakítása. Az összesen 6500 négyzetméter bérelhető területre magas az érdeklődés, a jelen bérbeadási prognózis szerint, 70% elő bérleti szerződést sikerül megkötni a tervezett nyitásig.

A CPI székhelyéül szolgáló Nyugati térhez közel található BC30 Irodaház felújításának első lépései is megkezdődtek 2016 végén, az épület átalakítását a társaság 2017. első negyedévére tervezi. Az irodaház a fizikai megújulással együtt új nevet és új imázst is kap. A CPI Hungary a tavalyi év két jelentős hosszú távú megállapodását kötötte az irodaépületre, miszerint a World Health Organization (WHO) és a Vöröskereszt budapesti központját jelen épületbe helyezte több mint 3000 négyzetméteren.

A CPI idén is folytatja felújítási programját, a már említett megkezdett fejlesztések mellett teljesen megújul az Árpád híd pesti hídfőjének közelében lévő Gateway Office Park, és sor kerül a Hungária körúti Arena Corner lobbyjának felújítására is.

A CPI Property Group január közepén sajtóközleményben jelentették be, hogy a CBRE Global Investors által kezelt két ingatlanalappal olyan keretmegállapodást kötöttek, amelynek értelmében a CPI leányvállalatai megszerzik egy elsősorban 11 bevásárlóközpontból álló, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában található, első osztályú kereskedelmi portfólió tulajdonjogát. A csaknem 265 ezer négyzetméter bérbeadható területből álló portfólió része a budapesti Pólus és a Campona bevásárlóközpont, az Andrássy Complex, valamint a zalaegerszegi és a nyíregyházi Interspar áruházak épülete. A tranzakció zárásának előfeltétele elsősorban az, hogy azt a magyar és a cseh versenyhatóságok jóváhagyják, a várakozások szerint erre 2017 első negyedévében kerülhet sor.

„Jól mutatja cégünk evolúcióját, hogy mind a bérbeadottságban, mind a belső folyamatok standardizálásában jelentős előrelépést értünk el a 2016-os évben. Az idei év kihívása többek között az új épületek portfóliónkba való integrálása, illetve a meglévő épületeink bérlői igényekre történő teljes mértékű átalakítása. ”- fűzte hozzá Gereben Mátyás, a CPI Hungary country managere.

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.