Sárga sisakos emberek éppen most szállják meg Ferihegyet

Alig vagyunk túl a kijózanodáson, máris azt kell látnunk, hogy sárga sisakos építőmunkások szállják meg a ferihegyi repülőteret: megkezdik a B terminál bővítését.

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport tavaly decemberben az ultramodern SkyCourt befejezése után a KÉSZ Építő Zrt-t bízta meg a 2-es terminálhoz tartozó B utasmóló kialakításával. Összesen több mint 6 milliárd forintos beruházás indult el, az átadás várhatóan másfél év múlva lesz.

ferihegy-uj-utasmolo

Összesen 10 000 négyzetméter – ennyivel bővül az utasforgalmi terület a B utasmóló megépítése után a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A beruházást a forgalom elmúlt években tapasztalható dinamikus fejlődése tette szükségessé. A nem-schengeni oldalon lévő utasmóló fejlesztését teljes egészében a Budapest Airport finanszírozza és ez egyben azt is jelenti, hogy ezen az oldalon az alapszintű beszállókapuk napjai meg vannak számlálva, hiszen az építkezés az ideiglenes létesítmény elbontásával kezdődik.

A FŐNÖKÖK MOST EZT OLVASSÁK

Hosszú sorok kígyóznak ezekért a logisztikai központokért

Menő raktárak, ahová ömlik a pénz

Félezer irodahelyiség, ami éjjel-nappal elérhető 

A repülőtér B Termináljához csatlakozó 220 méter hosszú új épületszárny jelentősen növeli a repülőtér beszállókapu kapacitását. Az új mólót kifejezetten arra tervezték, hogy kiszolgálja a széles törzsű repülőgép-állóhelyekre megnövekedett igényt, összesen 27 új beszállókaput és 10 új utashidat kínál. Az építmény a jelenlegi trendeknek megfelelően maximális rugalmasságot nyújt, hiszen valamennyi beszállókapu-csomópont alkalmas lesz egyaránt utashidas, buszos, valamint gyalogos beszállítási módszer kialakítására.

ferihegy-uj-utasmolo-2

EZEKET KERESIK A FERIHEGYRE ÉRKEZŐ ÜZLETEMBEREK

Összegyűltek a legjobb irodaházak egy helyre

Ki mondta, hogy nem éri meg B kategóriába menni?

Zöld, de nem Fradi, mi az?

„Őszintén örülök, hogy a KÉSZ Zrt. lett a közbeszerzés győztese és velük köthettünk megállapodást, hiszen már a SkyCourt építésénél láthattuk, hogy megbízhatóan dolgoznak és a legmagasabb műszaki igényeknek is képesek megfelelni. Ráadásul a KÉSZ csapatának szakemberei már tudják, hogy mennyire sokféle elvárásnak kell megfelelni, amikor egy ekkora méretű építkezést irányítanak a repülőtér biztonsági zónájában belül.” – mondta Stephan Schattney, a Budapest Airport Műszaki Központ igazgatója.

Ferihegyen már zajlik egy másik nagy beruházás. Az egykori fő parkoló egy részén épül az első olyan szálloda, amelyik közvetlen kapcsolatot teremt a terminálokkal. Ibis Styles Budapest Airport Hotel néven új szállodát épít a WING Zrt. A 145 szobás, felsőközép kategóriás létesítmény üzleti rendezvényeknek, tárgyalásoknak is helyet ad majd 2017 végétől.

 

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.