Plazákat vett a régióban a CPI Property Group

A CPI PROPERTY GROUP a CBRE Global Inverstors által menedzselt ingatlanalapoktól kiskereskedelmi portfoliót vásárolt Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában.

A CPI PROPERTY GROUP (“CPI Property Group“)  leányvállalatai útján a CBRE Global Investors által menedzselt ingatlanalapoktól sikeresen vásárolt fel egy, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában található, jelentős részében bevásárlóközpontból álló, nagy értékű kiskereskedelmi portfoliót, amelynek teljes bérbe adható területe 265 ezer négyzetméter (a Portfolió). A CPI Property Group életében történelmi jelentőségű  tranzakció lezárására 2017. március 29-én került sor.

A portfolió a következő elemekből áll: (i) Olympia Plzeň és Nisa Liberec bevásárlóközpontok a Cseh Köztársaságban, az Ogrody Lengyelországban, a Pólus és a Campona Magyarországon, a Felicia Romániában; (ii) a prágai Zlatý Anděl és a budapesti Andrássy Komplexum multifunkcionális központok; valamint (iii) két Interspar áruház Magyarországon, ahol még több száz alkalmas kiskereskedelmi ingatlan vár új vevőre.

A banki finanszírozás, összesen 440 millió euró értékben, több hitel igénybevétele útján történt, a fennmaradó összeget a CPI Property Group saját forrásaiból fedezte. A Cseh Köztársaságban a finanszírozást egy banki szindikátus biztosította, amelynek tagjai a ČSOB és a Helaba; Lengyelországban a kizárólagos finanszírozó a Helaba; Magyarországon az UniCredit Bank, a Raiffeisen bank és Sberbank vett részt a finanszírozásban; míg Romániában a HypoNoe Bank. A CSOB  a teljes tranzakció vonatkozásában letétkezelőként is eljárt .

A CPI Property Group mint vevő a tranzakció során a következő tanácsadókat vette igénybe: CBRE (kereskedelmi rész), Dentons (jogi rész), Sentient (műszaki rész) és KPMG (pénzügyi és adózási rész).

Martin Němeček, a CPI Property Group vezérigazgatója elmondta: “Ez a tranzakció világosan megmutatja, hogy a CPI Property Group immár az európai ingatlanbefektetők élcsoportjába tartozik. A jelenlegi versenypiaci környezetben is, az alkufolyamatból sikerrel kerültünk ki nyertesként, egyeztünk meg nagy bankokkal a finanszírozásról, és vittük véghez a teljes felvásárlási folyamatot, mindezt mindösszesen hat hónap leforgása alatt, a legjobb tanácsadók bevonásával.”

Tomáš Salajka, a CPI Property Group felvásárlási, Ingatlankezelési és sales igazgatója hozzátette: „A megvásárolt Portfolió immár 20-ra emeli a CPI portfólióban található bevásárlóközpontok számát. Készek vagyunk az új eszközöket a CPI Property Group működtetése során integrálni,  és olyan hosszú távú stratégiákat kidolgozni, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a jelenlegi és a jövőbeni környezetben is teljes körűen versenyképesek maradjunk. “

Evan Lazar, a Dentons Real Estate globális társvezetője, így vélekedett: ‘Mérete és komplexitása miatt ez a tranzakció mérföldkő volt a Közép-Kelet Európai régió ingatlanpiacán. A CPI Property Group felvásárlási és finanszírozási csoportja a Dentons több mint 30 ingatlanjogászból álló csapatával karöltve, határidőben, jól szervezetten, és professzionálisan vitte sikerre ezt a rendkívül komplex és több országon átívelőügyletet.”

 

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.