Megvan az év legzöldebb irodaháza

A Skanska által fejlesztett és tavaly év végén átadott Nordic Light irodaház lett az Év Legzöldebb Projektje, az Év irodája pályázaton.

 

A Nordic Light a Váci úti irodafolyosó legújabb fejlesztéseként 2016 decemberében nyitotta meg kapuit. A komplexum különlegessége a homlokzat északi fényt idéző LED világítása, valamint zöld és innovatív megoldásai, amiknek köszönhetően az épület a főváros egyik legkorszerűbb irodaházának számít, a pályázaton pedig a legzöldebb címet nyerte el.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a mi épületünk kaphatta meg Az Év Legzöldebb Projektje címet” – mondta Marcin Łapiński, a Skanska Ingatlan magyarországi és romániai ügyvezető igazgatója. – „Célunk, hogy fejlesztéseink során energiahatékony, környezetbarát és innovatív munkakörnyezetet hozzunk létre az “A” osztályú budapesti irodapiacon.

A fenntartható megoldásokra szakosodott szakértői csapatunk kiemelt feladata, hogy a legfrissebb kutatási eredményeket felhasználva a lehető legkorszerűbb, a jövő elvárásainak is megfelelő zöld megoldásokat építsék be a fejlesztéseinkbe.”

A jelenlegi díj a Nordic Light harmadik szakmai elismerése. Az irodakomplexum a City Hungary Program alapította „Holnap Városáért Védjegy” mellett elnyerte a CIJ (Construction and Investment Journal) Awards „Az év leginnovatívabb zöldépület fejlesztése” címet is. Az „A” kategóriás irodaépület megépülésével a komplexumot körülvevő külső tér is megújult: a Váci utat a Visegrádi utcával összekötő nyilvános passzázs kellemes környezetet teremt a bérlők és a külső vendégek számára egyaránt.

A LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) egy nemzetközileg elismert zöldépítészeti tanúsítványrendszer. Harmadik személy általi megerősítést ad arról, hogy egy épület vagy közösség építése olyan, kiemelten fontosnak számító teljesítménynövelő stratégiák szerint történt, mint az energiafogyasztás és a széndioxid-kibocsátás csökkentése, a vízhatékonyság, magasabb beltéri környezetminőség, illetve az erőforrások védelme és azok hatására való érzékenység.

A Gold fokozatot elért épületek legalább 60 pontot szereztek a 100+10 pontos rendszerben, amiben a következő és egyben legmagasabb, Platinum elnevezésű szint 80 ponttól jár a pályázóknak.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. A Skanska Commercial Development Europe (CDE) csoport tagja. A magyarországi leányvállalat az elmúlt 26 évben mintegy 178.000 négyzetméter kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett.

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.