Magyar ékszervadászok a Váci úton

Új tulajdonosa van a Váci út egyik ékkövének a V188 irodaháznak és a mellette lévő V190 fejlesztési területnek. A vevő egy magyar befektetői csoport, amely nem kívánja felfedni magát.

A CPI Hungary ingatlanfejlesztő egy november 30-án létrejött szerződés alapján eladta a Váci út külső részén, igen frekventált helyen lévő V188 irodaházat és a szomszédos V190 fejlesztési területet. A fejlesztő úgy fogalmazott, hogy a bevételt a meglévő portfólió értékének további növelésére, illetve újabb zöld befektetések megvalósítására fordítja.

vaci-188-irodahaz-4

Az ismeretlen hátterű vevő csoportról csak annyit tudni, hogy korábban is volt már ingatlanos tranzakciója és jelenleg is igen aktív, viszont kerüli a nyilvánosságot. Sem a fejlesztő, sem más érintett cég nem közölt részleteket a csoport összetételéről és korábbi, ingatlanpiaci tevékenységéről, mint ahogy a vételárról és a hozamról sem.

A FŐNÖKÖK MOST EZT OLVASSÁK:

Itt kutatnak jó üzletek reményében a pénzügyi vezetők

Loft vagy hagyományos, mindegy, mert egyik sem túl drága

Miért akarnak sokan a B kategóriába menni?

Bizonyosan nem ingatlan alapról van szó, annak ugyanis kötelező részletesen beszámolnia az ilyen tranzakciókról. Feltehetően az irodapiacban erős potenciált látó magánszemélyek átgondolt lépésének vagyunk tanúi.

Bomba jó ajánlatok több irodaparkból – tényleg ?

A V188 irodaház property managementjét az Eston International látja el. A társaságtól szerzett információk szerint az új tulajdonosok jelentős fejlesztésekre nagyobb összeget különítettek el. Több-millió eurós büdzsé áll rendelkezésre a közös területek, a teljes gépészeti és a homlokzat felújításra valamint egy új konferenciaterem kialakítására.

A V190-es területen arra van lehetőség, hogy egy kb. 10-15 ezer négyzetméteres bruttó bérterülettel rendelkező irodaházat alakítsanak ki. Ezzel együtt a komplexum versenyképes ajánlat lehet egy olyan részpiacon, ahol egyre szorosabb a verseny, különösen a nagy egybefüggő tereket tekintve, amikből régóta hiány mutatkozik.

 

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.