Romkocsmára hajazó irodaház nyílt az Andrássy úton

Nagyon bátor az egyik magyar ingatlanfejlesztő: formabontó belvilágot sugárzó épülettel lépett a budapesti irodapiacra az Andrássy úton, a felújított palota belső terei a romkocsmák hangulatát elevenítik fel. 

A kisföldalatti Vörösmarty utcai megállójánál található A66 irodaházat fiatal, urbánus munkaerőre számítva terveztette a felújítást vezénylő WING fejlesztő vállalat. Mindent ennek rendeltek alá.

a66-11.jpg

A 3.000 négyzetméteres, klasszicista külsejű irodaházban indusztriális jellegű, minimalista kontraszttal hangsúlyozzák az épület történelmi építészeti értékeit. A külső homlokzatokat és a menthető mennyezeti freskókat korhű módon hozatták helyre, a tervezésben főszerepet vállalt az MD Stúdió és vezető tervezője, Szalay Tihamér.

Hasonlóan dizájnos irodaház ez a nemrég átadott óbudai ingatlan is, a Buda Loft Offices.

a66-6.jpg

“A belsőépítészet a megrendelő egyedi ízlését tükrözi és leginkább a budapesti romkocsmák hangulatához hasonítható. A kialakítást a Brody House Group végezte az angol William Clothier vezetésével. Véleménye szerint az épület Budapest egyedi színfoltja lett, hiszen egyetlen más irodaépület történelmét sem érzékeltetik ilyen építészeti megoldásokkal.” – fogalmazott a fejlesztő cég.

a66-9.jpg

A cél az volt, hogy különleges hangulatú, inspiráló co-working munkahelyet teremtsenek egyterű irodákkal, tárgyalókkal, munkahelyként is funkcionáló étkezővel és társalgóval. A berendezésnél és a felszereltségnél is a legmodernebb technológiákat használták, ugyanakkor láthatóak az egyes történelmi korok felületei és az eredeti tartógerendák.

a66-10.jpg

A „retró” hangulat máshol is visszaköszön, a recepciót régi magyar újságoldalakkal tapétázták ki. A cég csak kerékpárparkolóra tartott igényt, gépkocsi-parkolóhelyekre nem. A felújítási munkálatokat a KDB Bank finanszírozta, az épületet az UMInteractive Kft. bérli hosszú távon.

Print Friendly

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.