Londonban is aktív a HB Reavis

A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő csoport bejelentette, hogy megvásárolta a korábban One Waterloo néven is ismert, London South Bank negyedében elhelyezkedő Elizabeth House-t, ahol egy 88 000 négyzetméteres fejlesztésre kapott építési engedélyt.
A Waterloo Station szomszédságában, a York Roadon található épületet a London & Regional és Chelsfield vállalatoktól vásárolták meg. A nagyléptékű, többségében irodaház-fejlesztés immár a negyedik projekt a HB Reavis londoni portfóliójában.
Az Elizabeth House egy 1960-as években épült, elavult irodaház, amely több mint tíz éve vár átépítésre. A területen két új épület tervezésére, valamint közösségi terek kialakítására kaptak engedélyt. A terület fejlesztésére vonatkozó tervek és elképzelések további lendületet adnak a South Bank stratégiai szempontból fontos és jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkező részének megújításához.
A tervezett új fejlesztés egy 29 emeletes (118 m magas) épületet foglal magába az északi oldalon, amelyben irodák és lakások kapnak helyet, és egy 10 emeletes épületet a déli oldalon, irodákkal és kiskereskedelmi egységekkel. A fejlesztés 88 000 négyzetméteren valósulhat meg, ahol 70 000 négyzetméter kereskedelmi célú terület, 142 lakás és 18 000 négyzetméter közösségi terület kap helyet.
Pavel Trenka, a HB Reavis csoport vezérigazgatója hozzátette: „Az elmúlt hónapokban sokan érdeklődtek a londoni piac iránti elköteleződésünkről és az itteni kilátásainkról. Ez az eddigi legjelentősebb akvizíciónk az Egyesült Királyságban, amely megerősíti hosszú távú elköteleződésünket, és összhangban van azzal a tervünkkel, hogy 2019-re az összes tevékenységünk egyharmadát Londonban folytassuk. Az Elizabeth House a legújabb nagyszabású fejlesztéseink sorában, amelyek közt megtalálható az Agora Budapest, a Varso Place (Varsó), illetve a NIVY/Twin City (Pozsony). Ezen fejlesztések mindegyike egyedi abból a szempontból, hogy rendkívül közel vannak a fontos közlekedési csomópontokhoz, méretüknek és jelentőségüknek köszönhetően pedig számtalan lehetőséget tartogatnak a dolgozók és az idelátogatók számára. Mi pedig az ilyen fejlesztési lehetőségekért élünk!”.
A HB Reavis azután vásárolta meg az Elizabeth House-t, hogy nemrég megkezdte nagyszabású, 140 000 négyzetméteres, vegyes funkciójú fejlesztése, a Varso Place kivitelezését Varsóban. A projekt keretében épül fel az a Foster + Partners építész iroda által tervezett 310 m magas torony, amely 2020-as felépítését követően Közép-Európa legmagasabb épülete lesz. A Varso Place-ben kap helyet az egyik legnagyobb varsói co-working központ, emellett nyilvános kilátóval is rendelkezik majd. A Varso Place európai szinten is vezető üzleti célpont kíván lenni, amely olyan nemzetközi vállatoknak és start-up cégeknek ad majd otthont, akik a többi uniós országgal kívánnak üzleti, kereskedelmi kapcsolatot kialakítani.
Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.